Juha syntyi Kiuruvedellä yhdeksänlapsisen perheen nuorimmaiseksi kultaisella 60-luvulla. Tämän täydellisyyteen pyrkivän neitsytluonteen ensiesiintyminen tapahtui taikurina 10-vuotiaana Maamiesseuran pikkujouluissa. Taikurinura jäi kuitenkin lyhyeksi ja tilalle tuli yhä vahvempana urheilu ja musiikki. Urheilussa tuli kokeiltua melkeinpä kaikki, niin talvi- kuin kesälajitkin. Ja musiikin saralta soittimista tutuiksi tulivat kitara, rummut ja harmonikka.

         Ensimmäinen orkesteri perustettiin kylän poikien kesken Juhan ollessa 15-vuotias. Pienimuotoisia keikkoja tehtiin pikkujouluissa, hirvipeijaisissa jne. Tuolloin orkesterissa oli pelimannimeininki ilman laulavaa solistia ja Juhan soitin oli 12-kielinen kitara. Urheilu tuntui ottavan niskalenkin musiikista 70-luvun lopussa ja  laulaminen kitaran säestyksellä oli vain vastapainona  juoksuharjoittelulle

        Jalkavammojen myötä urheilua oli hillittävä ja musiikki alkoi saada jälleen tilaa Juhan elämässä. Harmonikan soittoa opetellessa tutustuminen Ilpo Kalevaan aukaisi myös ”piilossa” olleen lauluäänen ja niinpä lähialueen keikkoja teki trio, jossa Juha oli laulusolistina. Muutto Mikkeliin –87 talvella hajotti tämän soittoporukan ja kiireisen myyntiedustajan työn ohella musiikin harrastaminen jäi jälleen taka-alalle.

        ”Veri on vettä sakeampaa”, sanoo vanha sananlasku ja tämä pitää myös Juhan kohdalla paikkansa! Kesämökkiä rakennellessa oli alkanut jälleen ”laulattamaan” ja  niinpä mies löysi pian itsensä laulukilpailun voittajan palkintona olleelta ulkomaan matkalta, parikin kertaa. Kilpailuvietti roihahti täyteen liekkiin, olihan 90-luvun puolessa välissä laulukilpailuja pilvin pimein, niin karaoke- kuin orkesterisäestyksellä.

        Sopivan tasainen menestys piti intoa yllä, vaikkei täysosumaa suurimmissa kisoissa tullutkaan ja esiintymiset eri orkestereiden kanssa antoivat oman mausteensa myyntiedustajan  elämään. Säveltäjä/sanoittaja Esko Koivumieheen tutustuminen aloitti uuden kauden Juhan musiikkisaralla. Tangosävellys - kilpailuun laulettu Eskon säveltämä kappale menestyi ja se innoitti Xanadun kustantamaan laulajalle ensimmäisen pitkäsoittolevyn, joka ilmestyi kevättalvella –97. Levyn yhtenä kappaleena oli Juhan itsensä säveltämä ja edesmenneen äitinsä sanoittama Myllykosken valssi, jonka Rauno Lehtinen oli kehottanut levyttämään jo –92 kuunneltuaan sen iskelmäkurssilla Kuopiossa.

        Myyntiedustajan työn jäätyä, tanssikeikat ja erilaiset juontotehtävät ovat antaneet Juhalle toimeentulon vuodesta –96 lähtien. Ensimmäisen oman orkesterin Juha sai Tico Tico:sta  keväällä –96, Vertigo oli orkesterina –99 – 01 ja Amorada –02-03. Toinen levy ilmestyi toukokuussa –99 ja keikkamäärät kasvoivat tasaisesti. Kiivas keikkatahti ja kahden läheisen kuolema hillitsivät levytysintoa ja kolmatta levyä saatiin odottaa kevääseen 2003 saakka. Syksyllä –02 aloitettu kappaleiden valinta toi levylle kahdeksan uutta ja neljä aiemmin muiden artistien levyttämää teosta. Levyltä löytyy laulajan itsensä säveltämä ja sanoittama kappale Olen onnellinen, joka kertoo paljon esittäjänsä elämästä. Uusimman levyn kappaleiden valinnassa näkyy aiempia selvemmin tanssittavuus, jotta musiikki vastaisi mahdollisimman paljon Juhan ja orkesterin esittämää monipuolista keikkaohjelmistoa. Vuoden 2004 alusta uutena orkesterina aloitti VARIAATIO, jonka soittajat ovat Jyväskylästä. Soitinvalikoimasta löytyvät perinteiset harmonikka, basso ja rummut sekä koskettimet, kitara ja tenorisaksofoni.

2005 Toukokuussa ilmestyi neljäs levy Kotikalliolla. Musiikillisena tuottajana levyllä toimi Jari Holm, ammattimies viimeisen päälle. Levylle tuli seitsemän uutta sävelmää, joukossa jälleen yksi laulajan oma sävellys; Vain taivaan tähdet tietää. Kappale sai alkusävelmät ja riimit eräällä syksyisellä matkalla keikalta kotiin.  Levyn nimikkokappale kertoo, pikkuhiljaa autioituvasta maalaisidyllistä, joka on valitettavan totta tämän päivän Suomessa. Laulajan itsensä kohdalla onneksi kotiseudulla on vielä elämää ja kotitalo paikoillaan joen töyräällä. Levy sai hyvän vastaanoton tansittavuutensa ja myös kuunneltavuutensa myötä. Radiosoittoa tuli aiempia levyjä selkeästi enemmän. Ensimmäinen painos loppui jo aikaisessa vaiheessa ja uusi jatkaa hyvää menekkiään.

Orkesterin kokoonpanossa oli vaihtelua matkan varrella ja jo vuoden 2007 keikoista valtaosan teki kvartetti, joka tulee Imatran seudulta. Pasi Suikkasen (harmonikka, koskettimet) johdolla esiintyvästä kokoonpanosta löytyy lisäksi kitarat (akustinen, sähkökitara), basso ja rummut. Kaikki orkesterin jäsenet myös laulavat. 

Viides pitkäsoittolevy ilmestyi 9.2.2008. Levyn nimeksi tuli Mies ja kitara, reipas tanssikappale. Levyllä on tanssittavaa musiikkia, mutta myös muutamia kappaleita , jotka tekstillään pysäyttävät kuuntelijansa muisteleman ja haaveilemaan.

Kuudes pitkäsoittolevy ilmestyi 4.9.2010. Tämän 50-vuotissyntymäpäivän kunniaksi julkaistun levyn nimeksi tuli Aamuun valkenevaan,  joka on Jorma Simolan sävellys ja Juhan oma teksti. Teksti syntyi monien aamuyön tuntien valvomisen seurauksena ja tuntemuksista. Juhan levytyshistorian ensimmäinen single näki myös päivänvalon, kun kappale Oon luotu sulle, julkaistiin muutamia kuukausia ennen pitkäsoittoa. Se ylsi radiolistoilla kärkitiloille useampaan kertaan ja toimi hyvin tulevan pitkäsoittolevyn ennakkomarkkinoijana. Myös 50-v. Juhlakonsertti järjestettiin 4.9.2010 ja yleisöä oli yli 400 henkeä, Kiurusalin virallisen paikkaluvun ollessa 316. Myös uusintakonsertissa marraskuussa 2010 oli yli 340 henkeä. 

Seitsemäs pitkäsoittolevy ilmestyi 19.5.2012, "20 vuotta Laulajan taivalta"-konsertin yhteydessä. 370 henkeä oli saapunut Kiurusaliin konserttiin ja Me teimme muistoja levyn julkistamistilaisuuteen. Aiemmin keväällä oli ilmestynyt single En muita kaipaa, jonka Seppo Niemelä sävelsi ja sanoitti. Kappale on menestynyt hyvin listoilla mm. Tätä Suomi tanssii-listalla kappale viihtyi peräti 59 viikkoa ja niistä suurimman osan kärkikolmikossa. Juhlakonsertti uusittiin heinäkuussa IskelmäAreenalla ja väkeä oli noin tuhat henkeä mukana tunnelmassa.

Kahdeksas pitkäsoitto Se on se tunne julakaistiin 5.9.2015 Kiurusalin konsertissa. Samalla muisteltiin viiden vuoden takaisia 5-kymppisiä ja juhlistettiin 55-v. synttäreitä.  Levyn nimikkobiisi on luottokaksikon Rönkkö-Laasonen käsialaa ja jo singlenä soi hyvin radioissa kuten myös toinen twist-kompilla tehty single Hieno kesä. Levyllä on yhdeksän uutta ja neljä cover-biisiä, joista vanhin on sävelletty 1882 (Antonin Dvorakin slaavilainen tanssi numero 72 opus 2) ja sovitettu hitaaksi valssiksi En katso taaksepäin